söndag 21 juli 2013

Borta bra...

Då var vi hemkomna från första semestern i Bullitt och det har funkat riktigt bra men det började inget vidare.
Vi satte av mot Anholt och väderutsikterna såg väldigt lovande ut. Nordväst 4-5 m/s. Det skulle bli en sträckbog och en ganska behaglig sådan men vädergudarna ville annat. Vinden ställde sig istället på väst och med nordgående ström blev sjön rent utav för jävlig. Med en illamående fru ombord valde jag att vända om men för att "nederlaget" inte skulle kännas allt för stort valde vi att gå till Träslövs läge istället.
När vi vänt kunde Karin släppa sitt krampaktiga tag om "staketet" och efter en stund kunde jag haspla ur mig den den klassiska sällskapsreserepliken "Ta pinn älskling!"
På väg in till Läjet förvandlades Karin till en riktig sjöbuse och släppte inte rodret för än det var dags att "parkera". När vi lagt till blev det en "teläggare" (i detta fall en whisky men det går bra med vilken starksprit som helst). Karin grimaserade en del men den gick ner ;)
Efter som det blåste duktigt i tre dagar stannade vi i Läjet lika länge och vi passade på att umgås med goda vänner som har Sommarhus där. Kräftskiva, grillafton och restaurangbesök hanns med mellan promenader seriös sol-lapning. Att vada fram och tillbaka i vattnet längs strandkanten i gassande sol är en personlig favorit. Att sitta/ligga still är ju inte så kul :)
När det var dags att gå hem till Lövstaviken igen fanns det inte en tillstymmelse till krusningar på vattenytan, havet låg spegelblankt...
Vi fick stötta med vår 2,3hk luftkyld Honda hela vägen men det gjorde ingenting. Snart ska vi iväg igen och vem vet, kanske blir det Anholt nästa gång :)
När man passerar Stuten känns det alltid bra, då vet man att man snart är hemma. Notera den strategiska placeringen av handväskan framför kompassen.........

2 kommentarer:

  1. Härligt - och en massa snygga bilder :-) Fortsatt trevlig sommar!

    SvaraRadera