tisdag 1 oktober 2013

Ny kappsegling i Falkenberg 2014?

I lördags förmiddag hade vi bestämt oss för att köra en improviserad kappsegling med test av trackingsystemet Map my tracks. Skrea Strand Frostbite Cup fick eventet heta.
Plattvatten, medelvind och sol hade utlovats så detta var något jag verkligen såg fram mot. Trots att jag promotade kappseglingen ordentligt på FB verkade det vara svårt att locka ut folk på sjön. Det var bara Bengt Appelqvist och hans besättning i Smaragden Embla som hakade på. Själv hade jag svårt att få ihop besättning men i sista stund fick jag med mig två "gubbar" som tyckte att det lät skoj med segling :)
Roger och Jerry fick i uppgift att dra i "snören och sånt" samt att styra på undanvinden då jag körde gennakern.
Vi körde 2 race på kortbana kryss/läns "typ" med gemensam start vid gamla hamnkasunen, Årevet sb, Lybecka bb, Årevet bb och sedan mål vid gamla hamnkasunen. I den nordostliga vinden blev detta en riktigt kul bana och vi fick en fantastisk dag på havet utanför Skrea Strand. Att segla nära stranden på korta intensiva banor kan absolut vara något för onsdagsseglingen till nästa säsong. Det skulle kännas konstigt att INTE utnyttja den "seglingsarena" som detta verkligen är.
Nå, hur slutade kappseglingen då? Första racet vann vi ombord på Bull 7000 och andra skulle Smaragden ha vunnit om de bara hade rundat sista märket åt bb ;)


Jerry har järnkoll på Windex
 

Ingen ofrivillig jipp här inte! 
 

 
 

 
 

 
 

Här har vi det gött i sittbrunnen. 
 

 
 
 
Smaragden har som vanligt gått bra på kryssen. 
 

Dags att jaga ikapp! 
 

 
 Oj va många snören... 
 

 
 

 
 

 
 

Snart ikapp :) 
 

 
 

Och förbi.... 
 

 
 

 
 

 


9 knop blev det som mest denna dag.... 
 

Härliga färger.... 
 
 

5 kommentarer:

 1. Då var träningen igång inför säsongens, 2014, kommande race. Perfekt med korta banor, kryss-läns, gemensam start. Start 10:30, två race, i hamn 12:30. Nästa race den 27april 2014.
  __/)_/)__(\__
  Bengt:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas på mer segling redan detta år ;) Är du och dina gastar sugna på att dra en riktig undanvindsrepa så är det bara att haka på i höst :D

   Radera
 2. Hej Michael,

  Viktor Lundgren heter jag och jag är sekreterare i Smaragdförbundet. Jag undrar om jag kunde få använda någon av de fina bilderna ovan på Smaragd 202 till Smaragdförbundets hemsida? Skulle vilja skriva lite om Smaragder som kappseglar ute i landet!

  Mvh/Viktor Lundgren, Smaragd SWE-12

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Viktor,
   Du får gärna använda bilderna i detta ädla syfte ;-)

   Radera
  2. Kanon! Tack så mycket!

   /Viktor

   Radera