måndag 14 juli 2014

Banken Runt 2014

Så var det då dags för årets upplaga av BR. Endast 4 båtar kom till start vilket var synd med tanke på det fina seglingsvädret. Bavaria Match 35, Smaragd, 707 och Ballad var de båtar som ställde upp. Mestadels sol och 3-7 m/s ostlig vind (ingen vind alls under kortare stunder).

Av olika anledningar har jag känt mig tvungen att prioritera ner seglingen denna försommar och när det äntligen var dags för segling upptäckte jag till mitt stora förtret att Bullitt var full med snäckor.
Istället blev det ett inhopp som gast ombord på 707:an Farmor.
Vi var sena till start och eftersom det var dåligt förberett för spinnaker-segling/start hade vi blivit akterseglade med ett par minuter innan allt satt där det skulle.
Ett tag såg det ut som om vi skulle ligga lååångt efter redan vid rundningen av morups bank men snart tog vi in på Bavarian och Smaragden som vi hade framför oss. Varför vi minskat deras försprång blev vi snart varse. Vinden hade dojjat ur! När vi tillslut tog oss runt var kombattanterna långt borta igen. Bavarian gjorde korta slag mot nästa märke medan Smaragden drog sig norröver för att möta vinden. Eftersom vi i princip inte hade någon vind alls siktade vi rakt på nästa märke där vi hopplöst låg och guppade. Smaragden försvann i fjärran men Bavarian hade fastnat i bleke så där fanns ett litet hopp. Plötsligt började det dra i nackhåren! Vinden kommer nord! Hissa spinnakern snabbt som fan! Nu hade vi fart igen och tog så sakteliga in på Bavarian. När vi närmade oss Skorren var vi samlade och vi rundade som 2:a. Nu var det plattläns mot Skotten och sedan målgång. Vi bestämde oss för att "följa John" och bevaka vår ledning (omräknat).
Det hände inget oförutsett på väg till mål så vi knep första plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar