måndag 16 april 2012

Bull 7000 i Danmark och Norge?

Enligt statistiken har bluebullit.blogspot haft 100 besökare från Danmark och 75 från Norge. Kanske finns det några Bull 7000-ägare bland dessa besökare? Om du seglar en Bull 7000 får du gärna lämna en kommentar här nedanför. Svenska ägare är naturligtvis också välkommna att höra av sig. Kanske finns det intresse för en träff eller en kappsegling eller kanske både och :)

6 kommentarer:

 1. Hej, har ingen Bull i dag men har börjat fundera på detta som alternativ. Hittat en på Irland tillsalu annars är det inga. Vet du om någon?

  /Jan-Olof, PrimeX X-412. Öckerö

  SvaraRadera
 2. Hej Jan-Olof,
  Jag känner bara till en som ligger ute till salu och det är båten i Galway, Irland som du nämner. Däremot snubblade jag över en Bull i norra tysklan som kanske är till salu men den kostar ungefär 24 KEuro. Båten på Irland kostar 15 KEuro.
  Fick dock uppfattningen att den tyska båten är en ren och skär kappseglingsbåt. Spis borttagen, bordet trasigt och borttaget, båten läcker in vatten genom decket, pulpit i fören borttagen. Här har pengarna lagts på längre kolfibermast (efter att den tidigare masten seglats av). Kolfiber även i bom och peke. Fina segel för kappsegling. Mitt omdöme: Vill du ha en kappseglingsbåt är denna välutrustad. Ska du ha en båt för weekend och semester kombinerat med kappsegling bör du kanske inte välja den tyska båten.

  SvaraRadera
 3. Hej Michael,
  vi söker en båt som vi kan både dra på trailer och kappsegla med. Den ska dessutom vara bobar (även campingstuk går bra). Vi har en X-412 för semestersegling. Vi började titta på X-79 eller Express men så börjar vi komma mer in på lättare båtar. Hur tänkte du just i valet på Bull?
  Har även kikat på Cafe 24/Gemmini 2000, Beneteu 24 Platu, Mantra 7000 tom Melges 24. Vilka båtar sållade du bort och varför?

  SvaraRadera
 4. Först och främst sållade jag bort båtar med fast köl eftersom jag vill kunna sjösätta utan att vara beroende av lyftkran. Sedan kollade jag på boendekomforten. Om man vill segla lite längre tävlingar tycker jag att det bör finnas hyggliga möjligheter till sömn, matlagning och toalett. Att kunna bo i båten dagen före och efter ett race kan kanske uppfattas som "onödig lyx" men att kunna hålla besättningen fräsch under non-stop-segling i ett eller ett par dygn är absolut inte fel.
  Med ett SRS-tal på drygt 1,20 bör båten var hyfsat snabb också :)

  SvaraRadera
 5. Hej, kul att ni har gjort den här sidan. Ni har verkligen fått till den bra. Jag och min bror importerade en Bull från Holland ifjol. Den ligger uppe i Ö-vik. Vi håller på att mäta in den så vi får se vad vi får för SRS-tal. Som gamla jolleseglare ville vi ha rolig segling men ändå kunna bo i båten så vi bytte från Scanmar 33 till Bull. Båten var i princip orörd invändigt så vi lägger lite tid på inredning med kök, el mm.
  Seglingsmässigt är den i bra skick med tre helt nya Quantum segel så det ska nog gå att få fart på henne bara vi lär oss knepen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pål,
   Grattis till båten! Kommer ni att segla några tävlingar lite längre bort t.ex. Lidingö Runt? Jag har tänkt att vara med och en Bull finns redan i Sthlm.
   Hade varit kul med en liten "träff"

   Radera