onsdag 4 april 2012

BULLEN I SJÖN

Idag var det dags för sjösättning. En noggran tvätt och lite våtslipning av bottenfärgen blev det innan BULLITT fick smaka på saltvatten (om än bräckt) för första gången på länge.Efter detta var det dags att köra bort till mastkranen. Eftersom jag inte kunde ha rodret monterat blev det bullride bort till bryggan och Bullen såg ut som en kalv på grönbete.
Riggningen gick ganska smidigt med god hjälp av trevliga klubbmedlemar (som alltid). Nu var det dags att ta turen bort till Bullens nya "bås". Har ni sett "att angöra en brygga"?
Såhär idylliskt såg det ut strax innan kaoset bröt ut

Det hade börjat blåsa en hel del och jag försökte lägga till. Hmm detta var inte så lätt. Kölbladet är smalt så avdriften blir kraftig vid låga farter. Att motorn har centrifugalkoppling och saknar back hjälpte inte upp situationen. Hur jag än försökte gick det inte. Nu kom det folk som tyckte att jag kunde lägga mig på en "enklare plats". Va? skulle JAG ge upp? NEVER! Har man bestämt sig så har man eller som man säger en liten bit öster om Falkenberg "Tesaougt gäller!".
Efter många om och men kunde vi lägga till. Även om jag fick bjuda på mig själv en del lyckades vi i.a.f. lägga till i "rätt bås" ;)
Tack Börje, Bertil, Olle, Jonas H, Jonas W och Håkan för all hjälp. Tack vare er hann jag både att sjösätta båten, rigga, angöra en brygga, handla, grilla och svänga ihop en sås till familjen innan det blev mörkt. Min älskling fixade den utsökta, Skotska, ugnsstekta Anya-potatisen som ackompanjerade den medelhavskryddade, helstekta biffen pefekt.
Nu är man härligt mätt samt trött och solbrännan är bättre än på länge ;)

Äntligen på plats

5 kommentarer:

 1. En intressant upplevelse denna angöring, jag var lite orolig att hela båten skulle hamna på kant när kölen krokade fast i bommen.

  Jag ska inte vara sån men...Hade jag varit i dina kläder så skulle jag nog lägga till vid gästplatserna nästa gång det blåser 8-9 ms från sidan...

  SvaraRadera
 2. Får hoppas mina monteringsprylar till rutorna kommer imorgon, då kan vi troligtvis segla på söndag eller måndag. RACE!!!!

  SvaraRadera
 3. Lägga till vid gästplatserna?! ;) Ny båtplats, ny båt, ny motortyp.
  Det kommer att bli bra med lite träning. Väldigt mycket avdrift, mycket mer än vad jag är van vid men,som sagt, det kommer att bli bättre.

  SvaraRadera
 4. Hmm, känner igen det där. Har även jag en besvärlig plats i Uddevalla. Cheetah:n har ju samma problem med liten kölarea, och det kan vara stört omöjligt att lägga till försiktigt. Emellertid blir det bättre när du lärt dig honda 2,3:an. Den har faktiskt bättre back-kraft än den större 6hk med back vi hade tidigare. Lösningen är att inte tveka och på ett till synes vårdslöst manér komma farandes med en alldeles för hög fart , svänga in i sin fålla, och precis när fören är mitt emellan bomnockarna så släpper man ner varvet på motorn till tomgång, vrider runt motorn 180 grader utan att ängsligt titta frammåt, och ger ordentiligt med gas och låter alla 2,3 hästkrafterna sparka och frusta, så ska du se att du faktiskt får stopp utan bryggduns!
  Obs se bara till att inte gasa fullt för hastigt, då kan motorn tjöva sig..

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset Mikael, det funkade :) Idag har jag seglat in på platsen för första gången. Detta slutade oxå väl, konstigt nog ;)

  SvaraRadera