fredag 15 mars 2013

Nya segel från BodingDå var dom beställda, mina nya segel alltså. Stor-segel och fock i dacron blev det. En begangnad j80-gennaker på 65 m2 blir det också :) Återstår att se om det går att segla upp till det förväntat höjda SRS-talet.
Ungefär så här kommer det att se ut när nya storseglet är på plats :)

6 kommentarer:

 1. Då blir du oslagbart på onsdags seglingarna i sommar! :)

  SvaraRadera
 2. Absolut inte, jag får säkert höjt SRS-tal, men för all del, de gamla seglen var ju inte särskilt bra på på slutet. När jag lämnade mina segel igår tittade segelmakaren förvånat på mig och sa:
  "Har du seglat med dom här?!"
  Faktum är att jag fick tejpa en hel del på slutet för att storseglet skulle hänga ihop. Tyckte inte det såg så farligt ut i början av säsongen men där ser man hur fort laminat-segel kan ge upp.

  SvaraRadera
 3. Så därför har du valt dacron segel istället för laminant? Vad tror du att du får för SRS i år?

  SvaraRadera
 4. Valet föll på dacron dels för att det var billigare men också för slitstyrkans skull. Om man bara är lite försiktig och ser till att reva i tid istället för att fresta seglet i onödan så håller seglet formen ganska länge. Dessutom funkar dacron-stället som cruising-segel i säkert tio år efter det. Att gissa SRS är nog omöjligt om man inte är väldigt insatt i ämnet så jag låter bli ;)

  SvaraRadera
 5. SRS räknas väl inte om pga ändrar akterlikskurva? Så det är väl bara gennakern som påverkar, vilket ju under test gav en jäkla fartmöjlighet jmf med den nuvarande mindre/rakare och tyngre gennakern. Så jag är rätt säker på att du kommer tjäna ordentligt på detta.

  SvaraRadera
 6. Storen blir lite större och dessutom på "rätt" ställe så det borde väl påverka SRS-talet en smula men, som du säger, så lär de 6 extra kvadrat-metrarna i gennakern ge ett större utslag på mätbrevet. Om man dessutom lägger till det faktum att "nya" gennakern (i motsatts till den gamla) fyller i lättvind så borde det bli en förbättring åtminstone i de lägre vind-spannen.
  På tal om något helt annat: Hörde att du kanske skulle haka på till Marstrand i början på Juni :)

  SvaraRadera