onsdag 27 juni 2012

Onsdag 6

Idag verkade det vara extra svårt att bestämma bana men mitt i "dödläget" kom Bengt Appelqvist till vår undsättning. Han förklarade att han hade kontakt med "andra sidan" och snart togs ett beslut att bana 2 skulle seglas. 11 båtar kom till start.
Vi gjorde en bra start och vid första rundningen var vi ifatt och förbi ett par båtar. Vi satte gennakern men vinden var för klen så det blev inget tryck i grejerna. Starx innan rundningen av Lybecka var vi så nära J80:an att peket hälsade på i Westerdahls sittbrunn (hade missat att montera mic på peket så det blev ingen intervju)
Sträckbog till årevet där vi rundade som 6:e båt. Vi tog lite höjd för att kunna sätta gennakern och den gick att bära men men gav inte så mycket som vi hoppats på. Vid nästa rundning var vi dock ifatt "ledarklungan" och passerade alla båtar utom en på kryssen ut till sista rundningsmärket. Vi rundade som tvåa efter Kjellberg i sin Comfort 30 och med j80:an i hasorna. Vi hissade stora gennakern medan Westerdahl hissade jibtop och det senare visade sig vara ett segervapen. Medan vi kämpade för att orka bära kunde de skära upp ovanför oss och snart hade de snott vår vind. När de passerat lyckades vi back av och skära upp ovanför Kjellberg. Efter detta var det följa John ända in i mål.
Grattis Jonas W, till segern. Vi blev tvåa och Kjellberg i Comforten knep sista pallplatsen före Heta Greta och Bavaria M35. Banan föll inte Bullen i smaken. Lite för lite vind och lite för branta gennaker-bogar + fel segelval på sista bogen. Besättning idag var jag, Gustav, pappa och Lars.
Dagen till ära hade jag monterat min nyinköpta action-kamera ombord men det blir tyvärr ingen film denna gång. Efter 2/3 av racet var minneskortet fullt....F_ck!
Trevligt väder och en fin avslutning på kvällen hos FABS där det serverades smörgåstårta! Vad kontrar LBF med nästa onsdag? Helstekt gris?

2 kommentarer:

  1. Jag har hört att Appelkvistarn minnsan är återuppstånden från andra sidan. Något av en fantom kan man säga.

    Förresten gör det inget att 2/3 av filmen inte fick plats, det räcker med sekvensen där peket så fint penetrerar häckstaget på j/80n. Breaking the wave låter hälsa att peken och för den delen alla typer av pålar skall hålla sig på avstånd från häcken.

    SvaraRadera