fredag 15 juni 2012

Segla ensam eller....?

Igår kväll skulle det blåsa 6-10 m/s V, något avtagande,  perfekt för transportsegling till Halmstad där Fragancia cup ska seglas i helgen. Nu behövde jag bara någon som kunde hänga med på trippen. Dels är det tråkigt att att segla själv men viktigast är förstås säkerheten som blir lidande när man ensam-seglar. Efter flera timmars telefonerande hittade jag till slut en som kunde hänga med, min mamma :-) (tack!)
Jag kan tänka mig att det kändes lite konstigt att kliva ombord på den jolle-lika bullen, dels har hon inte seglat på ett tag och senaste båten hon seglade med var en Nauticat 44. 17:00 kastade vi loss, stävade ut från lövstaviken och satte kurs mot Busörspricken. Det flöt på bra och väl framme vid pricken kunde vi falla några grader vilket gjorde seglingen lite bekvämare. När vi rundade Tylön satte vi lilla gennakern och kunde hålla farten uppe trots att vi gick ganska djupt. 20:18 förtöjde vi båten hos HASS där vi möttes av alltid lika trevliga Daniel Stenholm. Ett stort tack till Anders Kjellberg som än en gång ställde upp med hemtransporten.
Nu ser vi fram mot helgens tävling och hoppas på gott väder så att det dyker upp lite fler båtar än de 10 som redan anmält sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar