söndag 26 augusti 2012

Krabbseglingen med BULLITT

Det var ett gäng pigga "gubbar" som på lördag morgon drog mot Skallkrokens hamn. När vi kom fram böjade "langen går". Det finns ju väldigt mycket onödig vikt i en segelbåt när man ska tävla ;) så det blev lite smått & gott som åkte upp i bilen (engångsgrill, snorkel-set, bergskilar m.m.)
På rorsmansmötet lovade man fina vindar, runt 5 m/s, och fin segling med 3 varv på en bana med mycket kryss/läns. Det var omvänt SRS som gällde och vi missade starten med 8 sekunder. På första varvet halkade vi efter på kryssen men gick hyfsat på länsen. På andra varvet gick vi bra på kryssen mest på grund av bra vägval men också för att vinden lättade ur på detta varv. Länsen gick väl hyfsat och när vi slörade in mot rundningsmärket vid land kick det undan så här tog vi ikapp lite grann. På sista varvet gick kryssen ännu sämre än på första. Vinden hade ökat och vi fick spilla med storen hela tiden för att inte tappa roderverkan. Vi skar bara upp en gång och gick ganska fort men tog i övrigt riktigt dålig höjd. Efter rundning av kryssmärket var det läns igen och vi hade problem att hitta rätt med vinklarna. När vi skar in mot mål blev det betydlig brantare och BULLITT drog iväg ordentligt. Det var så pass brant att vi nätt och jämt orkade bära gennakern i den byiga vinden men det gick riktigt fort. Maxspeed på gps:en visade 14,2 knop :) vilket får ses som dagens höjdpunkt ombord på BULLITT. Nya segel skulle göra gott på kryssen men framför allt saknas det en sam-tränad besättning. Hur jag ska få ihop detta till nästa säsong får vi se men det är absolut något jag kommer att jobba med.

Resultatet har ännu inte lagts ut offentligt så jag drar placeringarna 1 t.o.m BULLITT som jag minns dem (omräknat pga 10%-regeln)

1:a Petter Norrgren Smaragd
2:a Jonas Karlsson X 34
3:a Stellan Nilsson J 105
4:a Lennart Bengtsson CB33
5:a Uno Zell First 31.7
6:a Peter Gustavsson X 332
7:a Michael Axborn Bull 7000

Hur det gick för Lövstavikens Smaragd kan du läsa här (med bilder)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar