söndag 19 augusti 2012

Tjörn runt - en semestertripp


Då var 2012 års upplaga av TR över och för egen del gick det inget vidare. 248 i totalen och 35:a av 53 i klassen. Satte starten perfekt och gick bra ner under bron. Vi valde att gå innanför Brattön. En bit ner på Hakefjorden ökade vinden och vi fick det riktigt jobbigt på resten av kryssen. Efter att vi fallit av satte vi gennakern eller försökte rättare sagt. Efter ett par timglas och 3 satan satt den där till slut. Tyvärr avtog vinden så det blev inget planande. När vi kom till Stigfjorden vred vinden så vi fick plattläns även här. Så kan det gå......

Vad som däremot funkade perfekt var transportseglingen :) Torsdag innan race stack jag och pappa från Falkenberg redan halv 6 för att utnyttja den fina vinden som hade utlovats. Vi hade ostlig vind och kunde sätta stora gennakern. Vi ångade på upp för Hallandskusten och i höjd med Lilleland vred vinden. Vi gick för motor tills vinden var tillbaka och nu låg den på från väst. Vi satte gennakern igen och kunde bära den hela vägen till Källö Knippla där vi stannade för dagen. Efter den trditionella "teläggaren" blev det middag på Brygghuset. Vi somnade gott och kom iväg redan vid halv 8 på fredagen. Denna dag hade vi lätt och bekväm läns upp till Stenungsund.
Hemseglingen gick samma väg tillbaka men med Calle ombord istället för farfar. Vi fick stötta med motorn hela vägen till Knippla för att hinna till Brygghuset innan dom stängde köket. På söndag morgon stack vi redan halv 7 viket skulle visa sig lyckosamt. Bakom oss tornade molnen upp sig och sikten mot nyss lämnade Knippla var noll. Framför oss var det helt okej och vi seglade helt enkelt ifrån eländet. Efter ett tag kunde vi sätta lilla gennakern och denna behöll vi till vi kunde falla av mot Hallandskusten. Ner med den lilla och upp med den stora :)
Vi kunde segla med god fart ända till Glommen där vinden till slut gav upp. Sammanfattningsvis en härlig helg med extremt mycket segling (205 NM), kan det bli bättre? ;)

 Arla morgonstund.....

 En liten tupplur......

 På morgonen var det kallt men..

 snart blev det varmare..

Jackor och lånbyxor? NÄÄÄ!

 Gennakern bar vi nästan hela dagen :)

 Läns på Hakefjorden

Gött väder även denna dag och på eftermiddagen blev det riktigt varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar