måndag 20 augusti 2012

The show must go on

Nu, drygt två dygn efter målgång i TR, har den största besvikelsen lagt sig. Efter lite funderande inser man att visst, det kunde ha gått bättre men resultatet är ändå helt okej. Vi förlorade en del på vissa kryss-ben men på de andra hängde vi med betydligt större, erkänt snabba, båtar. Vi fick några timglas som sinkade oss men på det stora hela fanns det inte mycket vi kunde gjort annorlunda med de förutsättningar vi hade och så som vädret utvecklade sig.
Saker att förbättra till nästa TR (för det blir minst ett till) är lite båt-mek som gör arbetet ombord lite enklare och nya segel står förstås högt upp på önskelistan men framför allt gäller det att få ihop en sam-tränad besättning. Bull 7000 är en båt som kräver sin besättning, särskilt när det brallar i, men även i lugnare väder är det förhållandevis mycket "boat handeling" för att var en så pass liten båt som den ändå är. Gennaker-hanteringen är ganska enkel men att hitta rätt vinklar och hur det vridbara peket ska användas optimalt är klurigare.
En annan sak som jag reflekterat över är hur bra det funkade att bo i båten under race-helgen. Det finns förvånansvärt gott om plats och med ett kompletterande bomtält till nästa säsong "växer" båten rejält. Sängen i "Owners cabin" var lite för hård för min smak men detta kan enkelt rättas till med en bäddmadrass ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar